Site Loader

Studeren brengt altijd veel kosten met zich mee. Niet alleen is het jaarlijkse collegegeld zeer duur, maar ook moeten er nog boeken gekocht worden. Daarnaast is het op jezelf wonen ook nog eens erg kostenvol. Elke maand komt er wel studiefinanciering binnen, maar dit is ook niet altijd genoeg om alle kosten te dekken. Een baan zoeken naast het studeren kan dan wel, maar daar is niet altijd tijd voor. Geld lenen voor studie is dan gewenst.

Manieren van geld lenen voor studie

Geld lenen voor studie kan op verschillende manieren. Allereerst kan er gekeken worden bij de IB-groep. Zij verstrekken leningen aan studenten in Nederland. Deze lening gaat gepaard met een zeer lage rente, omdat de overheid dit samen heeft afgesproken met deze instantie. Gemiddeld zal de rente op slechts 3% liggen. Dit stimuleert veel jongeren om toch te gaan studeren, omdat geld lenen voor studie tegen lage kosten zal kunnen. Tijdens de studie kan er maandelijks tot €700,- geleend worden om hiermee zo veel mogelijk kosten te dekken.

Elke maand kan deze lening aangevraagd worden bij de IB-groep. Zij zullen dan samen met de studiefinanciering dit bedrag overmaken. Doordat dit tegen een zeer lage rente is, is het zeker aan te raden om een dergelijke lening af te sluiten. Zo zorg jij er als student voor dat geld lenen voor studie zeer goedkoop zal zijn. Al het geld dat geleend wordt hoeft pas na de studie terugbetaald te worden. Zodra de studie beëindigd is zal de looptijd van de lening over zijn. Vanaf dat moment moet al het geld dat geleend is voor de studie terugbetaald worden aan de IB-groep. Tijdens het geld lenen voor studie mag er tot dat maximale bedrag geleend worden. Tijdens de studie zelf mag er tijdens alle jaren dat het duurt om een studie af te maken geleend worden. Ook wanneer er meerdere studies achter elkaar gedaan worden mag men geld lenen voor studie.

Zodra de studie afgerond is begint het terugbetalen van de lening. Dit is doordat de instantie er van uit gaat dat er na de studie een baan gevonden kan worden. Tijdens de studie is er tenslotte veel kennis verkregen, dus het vinden van een baan zal niet moeilijk zijn. In totaal heeft men 15 jaar om de lening terug te betalen. Men mag zelf weten hoeveel geld er maandelijks afgelost zal gaan worden. Geld lenen voor studie is dus zeer rendabel voor studenten. Dankzij de lage rente zullen de kosten flink meevallen om de lening af te lossen.

Natuurlijk kan het zo zijn dat er maandelijks meer geleend moet worden om rond te komen. Het afsluiten van een andere lening naast de studentenlening gaat vaak moeilijk, maar het is niet onmogelijk om deze verstrekt te krijgen. Geld lenen voor studie via een leningverstrekker is hierbij het slimst. Het enige nadeel hiervan is dat studenten altijd weinig inkomen hebben. Voor een leningverstrekker is het risico van het niet terugbetaald krijgen van de lening dus aardig groot. De student heeft de komende tijd wel genoeg geld om rond te komen, maar de leningverstrekker zit met de zorg dat de student waarschijnlijk niet de lening af kan lossen. Geld lenen voor studie bij een leningverstrekker gaat dan ook vaak gepaard met een hoge rente. Dit is als tegenprestatie voor het hoge risico dat gelopen wordt door de leningverstrekker.

Goedkoop geld lenen voor studie kan het beste via de juiste leningverstrekker. Doordat zij allen weten dat er een groot risico gelopen wordt zullen zij allen hoge kosten verbinden aan de lening. Toch zullen zij niet allemaal even hoge kosten berekenen, dus het vergelijken van de verschillende leningverstrekkers kan nooit kwaad. Hierbij moet gekeken worden naar zowel de rente die gehanteerd wordt als de voorwaarden die gepaard gaan met de lening. Door deze goed te vergelijken kan uiteindelijk opgemaakt worden welke leningverstrekker de beste leningen zal hebben. Geld lenen voor studie bij deze leningverstrekker is dan het voordeligst.

Toch is het opmaken van een dergelijke vergelijking niet altijd even gemakkelijk, omdat geld lenen voor studie bij al deze leningverstrekkers een andere rente en andere voorwaarden inhoudt. Door een offerte aan te vragen bij de leningverstrekker kan allereerst opgemaakt worden welke verstrekkers überhaupt geld lenen voor studie. Daarbij kan ook gelijk opgemaakt worden welke kosten er gemaakt moeten worden om de lening terug te gaan betalen zodra deze verstrekt is. Hierbij wordt ook gelijk duidelijk gemaakt hoe hoog het verstrekte bedrag zal zijn.

Geld lenen voor studie met doorlopend krediet

Geld lenen voor studie kan in principe het beste via een doorlopend krediet. Een dergelijk krediet houdt in dat er een maximaal bedrag ingesteld wordt tot waar geleend mag worden. Er wordt slechts rente betaald over het bedrag dat geleend is. Wanneer er slechts 50% van het maximale bedrag geleend is, dan hoeft er dus slechts over dat deel rente betaald te worden. Het grootste voordeel hiervan is dat er geleend kan worden wanneer dat nodig is. Ook hoeft er niet in één keer een groot bedrag geleend te worden. Daarnaast kan er zelf bepaald worden wanneer er een deel van de lening afgelost zal gaan worden, omdat dit op ieder moment kan. Geld lenen voor studie met een doorlopend krediet zal dan ook de voordeligste lening zijn voor studenten.

Mocht het verkrijgen van een doorlopend krediet bij een leningverstrekker niet lukken, dan is het toch aan te raden om een aangepaste lening aan te vragen bij de leningverstrekker. Geld lenen voor studie betekent vaak dat er in één keer een groot bedrag geleend zal gaan worden en dat er gelijk begonnen moet worden met terugbetalen. Door bij de leningverstrekker de situatie op tafel te leggen zal er getoond worden dat er niet in één keer een groot bedrag geleend hoeft te worden en dat er niet gelijk begonnen kan worden met het aflossen van de lening. Hierdoor kan er een aangepaste lening verkregen worden die ervoor zorgt dat men kan geld lenen voor studie en daarbij niet maandelijks veel geld bij kwijt is tijdens de lening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *