Site Loader

Ethereum streeft ernaar om een ​​one-stop Blockchain-oplossing voor iedereen te worden, een gedecentraliseerde wereldcomputer die misschien ooit de huidige services zal veranderen. Het netwerk stelt in feite iedereen in staat om gedecentraliseerde apps te bouwen en over het algemeen het netwerk te gebruiken, zolang ze maar Ether bezitten. Ether is de eigen cryptocurrency van Ethereum die alle bewerkingen binnen de Blockchain mogelijk maakt, evenals de updates. Er zijn verschillende manieren om Ether te verkrijgen, die allemaal in deze handige gids worden gepresenteerd.

Uitwisselingen om Ethereum te kopen

De eenvoudigste en misschien wel de meest populaire manier om Ether te kopen, is door middel van een ruil. Ether is de op één na meest gewaardeerde, stabiele en bekende cryptocurrency achter Bitcoin, dus het zal niet zo moeilijk zijn om een ​​online exchange te vinden die binnen uw rechtsgebied werkt en in Ether handelt.

Allereerst moet u zich registreren bij een uitwisseling. Voordat u dit doet, moet u ervoor zorgen dat het actief is in het land waar u woont en de valuta accepteert waarin u wilt handelen. Het registratieproces vereist het indienen van een paar algemene persoonlijke gegevens.

Vaak zijn er later volledige identiteitscontroles opgenomen als het gaat om opnames en stortingen. Om deze controles te doorstaan, moet u hoogstwaarschijnlijk een adresbewijs en een identiteitsbewijs met foto overleggen. Dit gebeurt in overeenstemming met de voorschriften van Know Your Customer (KYC) en Anti-Money Laundering (AML).

Nadat u alle noodzakelijke controles heeft doorstaan, moet u een stortingsmethode kiezen. Afhankelijk van een bepaalde ruil zijn er verschillende manieren om dit te doen. Ze omvatten bankoverschrijvingen, creditcard- en debetkaartbetalingen, SEPA- of PayPal-betalingen. Er wordt doorgaans een kleine aanbetaling in rekening gebracht door een uitwisseling, die afhankelijk kan zijn van de stortingsmethode. De details van de vergoedingen zijn vaak te vinden in het gedeelte ‘over’ of in de voettekst van de website van een exchange.

Een absolute meerderheid van de beurzen accepteert Amerikaanse dollars en euro’s, terwijl andere grote fiat-valuta’s zoals Britse pond sterling, Russische roebel, Chinese yuan, Japanse yen enzovoort ook worden geaccepteerd op sommige van de beurzen. Afhankelijk van een bepaalde ruil en de gekozen stortingsmethode duurt het gewoonlijk minstens enkele uren voordat uw gestorte gelden op uw wisselaccount verschijnen.

Zodra het geld op uw wisselaccount staat, kunt u beginnen met handelen. De gebruiksvriendelijkheid van dit proces hangt af van een bepaalde uitwisseling, waarbij velen van hen ernaar streven het proces zo gemakkelijk mogelijk te maken. U kunt alle waardevolle informatie, zoals actuele waarde, marktkapitalisatie en gerelateerd nieuws, op de website van uw beurs krijgen. Zodra je Ether hebt verkregen, is het aan te raden om het op te nemen in een aangewezen portemonnee naar keuze. Deze gids behandelt verschillende manieren om Ethereum later op te slaan.

Koop Ethereum contant

Om verschillende redenen kunnen sommigen de voorkeur geven aan het anoniem kopen van Ether, terwijl ze tegelijkertijd het gedoe van het doorlopen van Know Your Customer en Anti-Money Laundering-gerelateerde controles vermijden. Hoewel regelgevers in sommige rechtsgebieden dit afkeuren, is het mogelijk om Ether te kopen van een online peer-to-peer-uitwisseling zoals LocalEthereum .

LocalEthereum wil voor Ether doen wat LocalBitcoins voor Bitcoin doet, dat wil zeggen het over-the-counter verhandelen van lokale valuta voor Ether vergemakkelijken. Het belangrijkste verschil is dat LocalEthereum een ​​volledig gedecentraliseerde service is, waarbij escrow-services en arbitrage worden bereikt door het gebruik van slimme contracten van Ethereum.

De service lijkt veel op eBay – het is in wezen een marktplaats, waarmee gebruikers elke lokale valuta kunnen aanbieden in ruil voor een bepaalde hoeveelheid Ether. Zodra het bod door een verkoper is geaccepteerd, vindt de geldruil automatisch plaats. Geld kan worden overgemaakt via bankoverschrijving, creditcards en betaalpassen, PayPal-betalingen en andere belangrijke cryptocurrencies zoals Bitcoin.

De dienst is niet gratis. Verkopers betalen doorgaans een vergoeding van 0,25 procent, terwijl kopers 0,75 procent moeten betalen, wat nog steeds aanzienlijk lager is dan de meeste aanbiedingen van gecentraliseerde beurzen. De verwerking van een transactie kan enkele uren in beslag nemen, terwijl miners het bedrag bevestigen en opnemen in de Blockchain. Aangezien miners de transactiekosten ontvangen, is het mogelijk om de transactie te versnellen door een hogere vergoeding te kiezen, waardoor de miners een prikkel krijgen om eerst uw transactie te verwerken.

LocalEthereum stelt de partijen ook in staat om berichten uit te wisselen, dus het is mogelijk om een ​​oog-in-oog gesprek met een verkoper op te zetten en Ether in te ruilen voor hard geld. Zorg er daarbij voor dat u elkaar op een openbare plaats ontmoet en neem alle voorzorgsmaatregelen die nodig zijn bij het uitvoeren van een financiële transactie met een vreemde. U heeft ook actieve internettoegang nodig om u af te melden voor de transactie.

Als u zich zorgen maakt over het opzetten van een één-op-één-ontmoeting met een vreemde van internet, is er altijd een optie om een ​​lokaal Ethereum of een algemene aan cryptocurrency gerelateerde bijeenkomst te vinden. Daar kun je veilig Ether verhandelen en tegelijkertijd leren van en meningen uitwisselen met gelijkgestemde liefhebbers van cryptocurrency. Een lijst met Ethereum-bijeenkomsten is te vinden op een speciale pagina van Meetup.com.

Peer-to-peer Ether verhandelen is verreweg de meest persoonlijke en veilige manier die beschikbaar is. Bovendien biedt het ongeëvenaarde flexibiliteit als het gaat om het verhandelen van paren, evenals geen koop- of verkooplimieten. Deze manier van handelen vereist echter een zeker vertrouwen tussen de twee partijen, vooral wanneer ze elkaar persoonlijk ontmoeten. Bovendien, als u besluit om over-the-counter-transacties uit te voeren, is het uw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat u voldoet aan uw lokale regelgeving.

Ethereum ATM

Een alternatieve manier om Ether aan te schaffen is via een Ethereum-geldautomaat. Het is misschien een ideale manier om Ether te verkrijgen voor gebruikers, handelaren en investeerders die kleine bedragen willen kopen. De overgrote meerderheid van geldautomaten met cryptocurrency beperken transacties tot relatief kleine bedragen, zodat het niet nodig is om te voldoen aan de voorschriften van Know Your Customer en Anti-Money Laundering, wat betekent dat volledige identiteitsverificatie niet nodig is.

Voordat u een cryptocurrency-geldautomaat kunt gebruiken, moet u een portemonnee aanschaffen. Verschillende soorten Ethereum-portefeuilles en manieren om ze in te stellen, worden later in deze handleiding besproken.

Zodra u een portemonnee heeft, moet u uw dichtstbijzijnde geldautomaat lokaliseren die Ether-transacties mogelijk maakt. Er is een handige service genaamd CoinATMRadar , die een uitgebreide lijst biedt, evenals een kaart met geldautomaten voor cryptocurrency. Hoewel de service zich richt op Bitcoin-geldautomaten, kunt u een zoekbalk op de kaart gebruiken om lokale geldautomaten te vinden die ook handelen in Ether en enkele andere belangrijke cryptocurrencies.

Zoek na het lokaliseren van uw dichtstbijzijnde geldautomaat een QR-code in uw portemonnee en houd deze tegen de camera van de machine zodat deze deze kan scannen. Steek vervolgens uw geld in de geldautomaat en bevestig het bedrag van Ether om uw aankoop te voltooien. De Ether die je hebt gekocht, wordt naar het opgegeven adres gestuurd. De transactie duurt normaal gesproken ongeveer 30 minuten, maar kan in sommige gevallen enkele uren duren.

Ethereum portemonnees

Voordat u Ether koopt, is het essentieel om een ​​goed begrip te krijgen van portefeuillesoftware en hoe Ethereum-transacties in het algemeen werken. Er zijn verschillende soorten portemonnees: een desktop-applicatie, een mobiele / web-app, u kunt zowel een hardware-portemonnee als een portemonnee van een cryptocurrency-exchange gebruiken. Er zijn officiële Ethereum-portefeuilles beschikbaar om te downloaden op Ethereum.org .

Een ander ding om te overwegen is of je een zogenaamde ‘full node’-portemonnee wilt gebruiken, waarvoor je de hele Ethereum Blockchain (veel gigabytes groot) of een’ light client ‘moet downloaden, waarvoor geen volledige Blockchain nodig is opereren. Als u Ethereum nog niet kent, heeft een lichte klant natuurlijk de voorkeur. MyEtherWallet biedt lichte portemonnees voor klanten. Atomic Wallet  een populaire crypto-oplossing, waarmee je Ethereum rechtstreeks in de app kunt kopen, het ondersteunt ook andere cryptocurrencies en wisselt meer dan 500 munten uit.

Als u uw Ether bij een beurs koopt, is het gebruik van een portemonnee van hetzelfde platform de gemakkelijkste optie, maar het is waarschijnlijk de minst veilige optie om uw geld op te slaan. Helaas is de cryptocurrency-wereld gevuld met gevallen van uitwisselingen die onder hackeraanvallen vallen. Als er een hack plaatsvindt en iemand geld steelt van de exchange, inclusief de portemonnees van de gebruikers, is het zeer onwaarschijnlijk dat een exchange zijn klanten terugbetaalt.

Het gebruik van een desktop-, mobiele of online portemonnee is dus een veiliger optie, omdat het gebruikers volledige controle over hun geld geeft. Er moeten nog enkele voorzorgsmaatregelen worden genomen. Het belangrijkste is dat u het wachtwoord van uw portemonnee, die een ‘privésleutel’ wordt genoemd, geheim moet houden. Bovendien, als u het verliest of vergeet, is er nooit meer toegang tot uw portemonnee en zal het geld dat u daar heeft in wezen verloren gaan. Ten slotte zou het ook een goed idee zijn om een ​​tweefactorauthenticatie in te stellen om toegang te krijgen tot uw portemonnee.

Als u van plan bent grote hoeveelheden Ether op te slaan, kunt u een extra beveiligingsstap nemen door te investeren in een hardwareportefeuille. Dergelijke apparaten maken geen verbinding met internet, ze genereren en bewaren uw privésleutel offline. Dit vermindert in wezen het risico van digitale diefstal, de meest voorkomende aanvalsvectoren op houders van cryptocurrency. Er wordt ook een herstelwachtwoord verstrekt door het apparaat bij het aanmaken van een portemonnee en een pincode wordt gebruikt om toegang te krijgen tot het apparaat zelf.

Afgezien van het wachtwoord van uw portemonnee, een privésleutel die u nodig hebt om er toegang toe te hebben en voor transactie te ondertekenen, genereert uw Ethereum-portemonnee verschillende ontvangstadressen, die bekend staan ​​als ‘openbare sleutels’. Die adressen kunnen veilig worden verspreid zonder risico op diefstal. Mensen die wat Ether naar je willen sturen, gebruiken daarvoor een van die adressen.

Ethereum-transacties duren ongeveer 20 seconden. Als het eenmaal is gebeurd, betekent dit dat de transactie als legitiem werd beschouwd en is toegevoegd aan de Blockchain, waar deze voor iedereen zichtbaar is. Het is echter belangrijk op te merken dat de enige informatie over de daar opgeslagen transactie het adres van de ontvanger en de hoeveelheid verzonden Ether is.

Verschil tussen Ethereum en Ethereum Classic

Ethereum en Ethereum classic zijn in wezen twee verschillende platforms, opgesplitst van één origineel Ethereum nadat een ‘hard fork’-benadering was geïmplementeerd als reactie op Ether ter waarde van ongeveer $ 150 mln die door een hacker werd gestolen. Het twee platform bestaat op verschillende Blockchains, die helemaal identiek zijn totdat de harde vork gebeurde. Ethereum werd een nieuw platform, met nieuwe regels die werden geïmplementeerd om dergelijke hackeraanvallen in de toekomst te voorkomen. De meeste gebruikers, ontwikkelaars en gedecentraliseerde applicaties zijn gemigreerd naar Ethereum, terwijl ongeveer 10 procent van de anderen bij Ethereum Classic is gebleven.

De splitsing is grotendeels ethisch en ideologisch. Degenen die bij Ethereum Classic bleven, waren de sterke voorstanders van het ‘code is god’-principe en geloofden in de onveranderlijkheid van de Blockchain. De splitsing kan echter worden gezien als een mijlpaal voor de Ethereum-gemeenschap, omdat het erin is geslaagd om samen te komen en de ergste hack in de geschiedenis van cryptocurrency aan te pakken.

Het grootste probleem met Ethereum Classic is misschien dat het niet achterwaarts compatibel is met de Ethereum-harde vork. Dit betekent dat alle updates en verbeteringen die in Ethereum zijn geïmplementeerd niet beschikbaar zijn voor en niet compatibel zijn met het Ethereum Classic-netwerk.

Als het op Ethereum aankomt, is het belangrijkste gevolg van een harde vork het feit dat het heeft plaatsgevonden. Veel mensen geloven dat het mogelijkheden biedt voor toekomstige harde vorken, en sommigen speculeren zelfs dat leiders van de Ethereum-gemeenschap een harde voor hun eigen voordeel zouden kunnen manipuleren. Het nieuwe Ethereum-platform wordt ook bekritiseerd omdat het de gemeenschap in staat stelt een substantiële verandering in het netwerk aan te brengen, terwijl het in strijd is met zijn wiskundige objectiviteit, iets waarvoor het altijd werd geprezen.

Is het te laat om in Ethereum te investeren?

Ethereum als project is nog volop in ontwikkeling. Als het zal bereiken wat zijn makers wilden bereiken – een wereldcomputer worden, terwijl microbetalingen tussen machines mogelijk worden gemaakt, evenals volledig grenzeloze en betrouwbare transacties tussen mensen – dan is het heel duidelijk dat het niet te laat is om in Ethereum te investeren.

Ether heeft zichzelf al bewezen als de op één na meest vertrouwde, stabiele en sterke cryptocurrency tot nu toe. Naarmate het platform zich ontwikkelt en de makers het blijven verbeteren, zal de waarde van Ether alleen maar toenemen. Sommige mensen denken dat de prijs in de nabije toekomst, wanneer het platform zijn doelen bereikt, mogelijk zal stabiliseren en zal stoppen met groeien.

Maar zoals bij elke cryptocurrency, is het erg moeilijk om de langetermijnwaarde ervan te voorspellen. Over 10 jaar kan Ether niets waard zijn, of het kan worden gewaardeerd op een vrijwel onbeperkt bedrag dat alleen kan worden voorgesteld. Een van de belangrijkste aspecten van het Ethereum-netwerk is dat er geen kosten in rekening worden gebracht – zodra het geld is verzonden, is er geen manier om ze terug te krijgen of een transactie ongedaan te maken. Zorg er dus voor dat u het adres nooit met de hand typt, omdat het in wezen een zeer lange en hoofdlettergevoelige reeks willekeurige letters en cijfers is. Een enkele fout kan ertoe leiden dat uw geld voor altijd verdwijnt. Zorg er dus voor dat u alle details dubbel controleert voordat u een transactie bevestigt.

Vermijd het opslaan van een grote hoeveelheid Ether in portemonnees die worden geleverd door uitwisselingen. Aangezien een exchange in wezen de leiding heeft over uw portemonnee, bent u niet volledig beschermd tegen geldverlies, dat kan optreden als gevolg van een hackeraanval of zelfs de frauduleuze activiteit van een exchange. Desktop-, online- en mobiele portemonnees zijn veiligere opties. Als je van plan bent grote hoeveelheden Ether op te slaan, overweeg dan om te investeren in een hardware wallet.

Implementeer waar mogelijk extra veiligheidsmaatregelen, zoals tweefactorauthenticatie, portefeuilles met meerdere handtekeningen, enzovoort. Onthoud ten slotte altijd dat uw privésleutel de enige manier is om toegang te krijgen tot uw Ether. Zorg ervoor dat u het niet kwijtraakt of dat het van u wordt gestolen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *