Site Loader

Als je eenmaal wat Ether hebt verzameld, door de tokens te kopen of ze te minen, zal er waarschijnlijk een tijd komen dat je besluit om te verkopen. Inderdaad, vanaf nu kan Ether alleen worden gebruikt om dingen te betalen op het Ethereum-netwerk, aangezien er een zeer beperkt aantal bedrijven is dat cryptocurrencies accepteert als een vorm van betaling en de meesten accepteren uitsluitend Bitcoin .

Dus als u niet van plan bent om een ​​actieve gebruiker van Ethereum te zijn, is de kans groot dat u Ether heeft gekocht als een investering met de bedoeling deze op een bepaald moment in de nabije toekomst te ontladen. Deze handige gids behandelt de verschillende manieren om Ether te verkopen en geeft enkele handelsstrategieën weer.

Ruilt om Ether te verkopen

Het verkoopproces van Ether op een beurs werkt op dezelfde manier als het kopen ervan. Allereerst moet u een beurs kiezen die binnen uw rechtsgebied opereert en Ether verhandelt en er een account bij aanmaken. Om te kunnen verkopen, moet u uw bestaande bankrekening aansluiten en wat aanvullende informatie verstrekken, zoals uw geboortedatum, woonland en telefoonnummer.

Zodra u helemaal klaar bent, moet u kiezen of u uw Ether wilt verkopen voor fiat-valuta of het wilt ruilen voor een andere cryptocurrency.

De meeste grote beurzen bieden portefeuillediensten aan. Navigeer eenvoudig door de website op zoek naar een knop ‘verkopen’, ‘storten’ of ‘storten in ruil’. Hier vind je het adres van je nieuwe portemonnee. Stuur gewoon de vereiste hoeveelheid Ether van waar het wordt bewaard in de nieuwe portemonnee, de overdracht zal bijna onmiddellijk plaatsvinden.

Van daaruit kunt u instellen hoeveel Ether u wilt verkopen en kiezen voor welke valuta u het wilt verkopen. Bij de meeste uitwisselingen gebeurt dit door ofwel een bestelling te plaatsen en te wachten tot iemand deze accepteert, of u kunt ook zoeken naar een reeds geplaatste bestelling om te vullen. De wisselkoers wordt normaal gesproken automatisch berekend op basis van de huidige marktkoers, marktvolatiliteit, de omvang van de transactie en, in sommige gevallen, de duur van een bepaalde beurs.

Zodra de transactie is voltooid, wordt het geld, ongeacht fiat of crypto, in uw account weergegeven. Als u ervoor heeft gekozen om uw Ether te verkopen voor een van de traditionele valuta’s, heeft u de mogelijkheid om het geld op uw bankrekening op te nemen. Dit wordt gedaan via bankoverschrijving, dus het kan drie tot vier dagen duren voordat het geld op uw bankrekening verschijnt.

Het opnemen van fiat-valuta brengt ook kosten met zich mee. Die verschillen behoorlijk aanzienlijk, afhankelijk van het specifieke handelsplatform, dus misschien wilt u daar rekening mee houden bij het kiezen van de juiste beurs. De uitsplitsing van de vergoedingen is te vinden in de secties ‘over’ van ‘veelgestelde vragen’ op websites van uitwisselingen. Als alternatief kunt u hieronder een tabel met uitwisselingen gebruiken.

Peer-to-peer-handel

Als alternatief, als u liever het gedoe van het aansluiten van uw bankrekening en het doorlopen van een langdurig proces van identiteitsverificatie overslaat, is er een optie om uw Ether rechtstreeks te verkopen via een Localethereum peer-to-peer-uitwisseling. In tegenstelling tot alle andere uitwisselingen is deze volledig gedecentraliseerd. De escrow-diensten en arbitrage worden bereikt door de implementatie van slimme contracten van Ethereum.

Localethereum is in wezen een marktplaats waar gebruikers aanbiedingen kunnen plaatsen en erop kunnen reageren. Bij verkoop op het platform betaalt u doorgaans een vergoeding van 0,25 procent. Het heeft ook een berichtenservice, waarmee gebruikers een oog-in-oogvergadering kunnen organiseren om Ether in te wisselen voor hard geld. Als alternatief kunt u services gebruiken zoals MeetUp, waar u uw lokale Ethereum of algemene cryptocurrency-gerelateerde bijeenkomst kunt vinden, waar u uw Ether kunt verkopen in een veilige omgeving.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat als u kiest voor een peer-to-peer-handelsoptie, u te maken krijgt met individuen, niet met bedrijven, wat betekent dat de kans dat uw deal fout gaat aanzienlijk groter is. Denk eraan om hiermee rekening te houden en voorzorgsmaatregelen te nemen, vooral wanneer u vreemden van internet ontmoet.

Controleer altijd de openbare adressen, het bedrag dat u verzendt en de huidige wisselkoers.

Als u een persoonlijke ontmoeting organiseert, zorg er dan voor dat u elkaar op een openbare plaats ontmoet, nodig nooit vermeende handelaars uit bij u thuis en ga natuurlijk nooit naar de hunne. Sommige mensen geven er de voorkeur aan om een ​​vriend mee te nemen voor de zekerheid, maar het is verstandig om de handelaar hiervan op de hoogte te stellen. U heeft ook actieve internettoegang nodig om de transactie te bevestigen. Voordat u een transactie bevestigt, moet u er ten slotte voor zorgen dat de persoon met wie u handelt het geld beschikbaar heeft en klaar is om de transactie van zijn kant te bevestigen. Soms drukken mensen tegelijkertijd op de knop ‘verzenden’.

Ether-handelsstrategieën

Vasthouden

Buy-and-hold trading is misschien wel de meest gebruikelijke handelsstrategie onder de algemene investeerders, omdat het verreweg de gemakkelijkste en minst betrokken benadering is. Het wordt ook wel een langetermijnstrategie genoemd, omdat het inhoudt dat u aandelen koopt en deze voor een lange periode vasthoudt voordat u ze uitlaadt. Buy-and-hold-investeerders kiezen meestal voor een sterk, gerenommeerd bedrijf, kopen hun aandelen en houden die vast, ongeacht de marktomstandigheden. Als het om cryptocurrencies gaat, zijn de twee onbetwistbare marktleiders Bitcoin en Ethereum. Hoewel hun waarde nog steeds behoorlijk fluctueert, zal het naar verwachting niet snel dalen. Een enorm aantal mensen dat BTC of ETH vroeg heeft gekocht, plukt nu de vruchten, terwijl veel langetermijninvesteerders zich nog steeds bij hun gelederen voegen.

Het belangrijkste voordeel van deze strategie is waarschijnlijk dat het tijd en energie bespaart. In wezen hoeft u alleen Ether-tokens aan te schaffen en deze op een veilige plaats op te slaan. Als buy-and-hold-handelaar hoeft u niet regelmatig nieuws en informatie, prijsgeschiedenis en algehele marktprestaties te controleren. Bovendien betekent kiezen voor deze strategie een laag onderhoud van uw portefeuille, weinig angst en lagere transactiekosten, omdat u een aanzienlijk kleiner aantal transacties zult uitvoeren dan actieve handelaren.

Hoewel kopen en vasthouden een veiligere handelsstrategie is dan andere, is het niet zonder risico, vooral als het gaat om cryptocurrencies. Langlopende handelaren kunnen niet profiteren van prijsschommelingen op kortere termijn; ook kan het voor sommige mensen moeilijk zijn om niet overactief te zijn op de markten. Bovendien kunnen sommige evenementen een enorme impact hebben op de Ether-prijs, bijvoorbeeld de beruchte DAO-hack en de daaropvolgende Ethereum-hard fork zorgden ervoor dat de Ether-prijs kelderde. Maar Ether is sindsdien niet alleen hersteld, maar heeft ook honderden dollars aan prijzen gewonnen en degenen die hun bezittingen na de daling vasthielden, genieten nu van de enorme winsten.

Een cruciaal aspect van deze strategie is de uiteindelijke verkoop. Buy-and-hold-handelaren hebben de mogelijkheid om de positie volledig te verlaten door elk token in hun bezit te verkopen of door ze in brokken te verkopen wanneer de prijs opnieuw een recordhoogte bereikt. Natuurlijk, als Ethereum faillissement aanvraagt ​​of als het project abrupt wordt stopgezet, als een lid van het Ethereum-team zal aangeven bij enkele grote problemen of diefstal, en als het project een ingrijpende aanpassing van de strategie zal ondergaan – het is het misschien tijd om voortijdig te verkopen om verliezen te voorkomen.

Actief handelen

Actief handelen is een strategie die een diepere onderdompeling in de markt inhoudt en veel meer tijd, kennis en ervaring vergt dan kopen en vasthouden. In de wereld van traditionele effectenhandel zijn er verschillende stijlen van actieve handel. We hebben echter te maken met cryptocurrencies, een volledig nieuwe en grotendeels onvoorspelbare markt, dus het toepassen van traditionele handelsstrategieën werkt mogelijk niet.

Als u kiest voor actieve handel, speculeert u in wezen op de Ether-prijs, wat betekent dat u de markt en de prijsschommelingen van Ether dagelijks, zo niet per uur, moet volgen. Gerelateerde nieuwsartikelen, aankondigingen en meningen zijn ook essentieel voor een actieve handelaar, omdat deze de prijs behoorlijk kunnen beïnvloeden.

Er is een gouden regel voor actief handelen: koop laag, verkoop hoog. Het enige dat u hoeft te doen, is wachten op het moment dat de Ether-prijs relatief laag is, een paar tokens kopen en deze verkopen als de prijs stijgt. U kunt de koersschommelingen handmatig volgen door simpelweg naar de wisselkoers te kijken. Als alternatief kunt u handelshulpmiddelen gebruiken, zoals TradingView, waarmee u waarschuwingen kunt instellen voor zowel wanneer de prijs een dieptepunt bereikt als wanneer deze een bepaalde waarde bereikt waarvoor u wilt verkopen. In de meeste van dergelijke handelshulpmiddelen zijn waarschuwingen alleen beschikbaar in betaalde pakketten, maar als u een actieve handelaar bent, is het de moeite waard.

Een potentieel probleem waarmee actieve handelaren te maken kunnen krijgen, is het blokkeren van winsten. Veel uitwisselingen staan ​​hun gebruikers niet toe om geld op te slaan in hun lokale fiat-valuta of maken het erg moeilijk om dit te doen. Dit betekent dat elke keer dat u een succesvolle verkoop doet, u het geld op uw bankrekening moet opnemen, wat enkele dagen kan duren en kosten in rekening brengt. Om vervolgens opnieuw te kopen, moet u geld naar de beurs sturen.

Een mogelijke oplossing voor dit probleem is Tether, een cryptocurrency die niet wordt gebruikt om in te investeren of in te handelen. In plaats daarvan wordt het gebruikt als ruilmiddel, omdat het is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, wat betekent dat één Tether altijd de moeite waard zal zijn ongeveer $ 1. Je kunt je Ether omzetten in Tether om de winst vast te houden of de verliezen te stoppen en deze terug te ruilen naar Ether zodra je klaar bent om opnieuw te kopen.

Hoe Ethereum te verkopen

Wanneer u lid wordt van een mijnbouwpool, geeft u de pool een adres waarnaar uw mijnbeloningen worden verzonden. Veel uitwisselingen raden af ​​om mijnbeloningen rechtstreeks naar een op beurs gebaseerde portemonnee te sturen, omdat het openbare adres van tijd tot tijd kan veranderen.

Dit betekent niet dat je Ether die je ontvangt als beloning voor mijnbouw niet kunt verkopen, het betekent alleen dat je een extra stap moet zetten. Een mogelijke oplossing is het opzetten van een lokale portemonnee voor het ontvangen van mijnbeloningen en het vervolgens eenvoudig overzetten van je tokens van hun naar de portemonnee van je exchange.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *