Site Loader

Bitcoin verscheen voor het eerst bijna precies negen jaar geleden en het is nu zo sterk als altijd. Tegenwoordig is het niet alleen ‘s werelds eerste, maar ook de duurste, stabiele en populaire cryptocurrency.

Dat gezegd hebbende, het is niet perfect. Een van de meest urgente problemen voor de cryptocurrency is altijd de schaalbaarheid geweest. Meer specifiek was het de omvang van een transactieblok, dat bij de creatie van Bitcoin beperkt was tot één MB. Deze limiet veroorzaakt aanzienlijke vertragingen in de verwerkingstijden van transacties en beperkt het aantal transacties dat het netwerk kan verwerken.

Bitcoin Cash was een ander verhaal. Het verschilt van de andere versies doordat het de vergroting van de blokgrootte van één MB naar acht MB mogelijk maakte. Het algemene doel is om het aantal transacties dat door het netwerk kan worden verwerkt, te vergroten, in de hoop dat Bitcoin Cash kan concurreren met het aantal transacties dat reuzen zoals PayPal en Visa momenteel kunnen verwerken. Bitcoin Cash werd gelanceerd in augustus 2017 en is sindsdien de meest succesvolle uitloper van Bitcoin geworden.

Verhaal van de harde vork

De limiet van één MB voor de grootte van elk blok werd oorspronkelijk geïmplementeerd om de kans op potentiële spam en DDoS-aanvallen te verkleinen. Hoewel er niet zoveel transacties in het netwerk plaatsvonden, had de limiet helemaal geen invloed.

Naarmate Bitcoin steeds populairder werd, begon de limiet ervoor te zorgen dat blokken opstapelden, wat de overgangstijden onnodig verlengde. De situatie liep rond mei 2017 uit de hand, toen sommige gebruikers meldden dat ze maximaal vier dagen moesten wachten op bevestiging.

Gebruikers hadden de kans om hogere transactiekosten te betalen om de bevestiging te versnellen, maar deze aanpak maakte Bitcoin in feite nutteloos als betalingsmethode, vooral als het ging om kleinere transacties. Zo was het betalen voor een broodje of een kopje koffie met BTC gewoon niet haalbaar, want voor een kopje koffie van $ 3 worden transactiekosten van meer dan $ 15 in rekening gebracht. Anders ontvangt de verkoper een niet-besteedbaar stofbedrag.

De Bitcoin-gemeenschap kwam met twee mogelijke oplossingen voor deze situatie: Bitcoin Unlimited en Segregated Witness (SegWit).

Bitcoin Unlimited zou de limiet voor de blokgrootte helemaal schrappen. Veel mijnwerkers waren voorstander van deze oplossing, omdat het ontbreken van een limiet voor de blokgrootte niet alleen zou voorkomen dat blokken opstapelen, maar ook de algemene vergoeding voor mijnbouwers voor elk blok zou verhogen.

Veel ontwikkelaars waren echter tegen dit voorstel, omdat ze dachten dat de implementatie ervan ertoe zou leiden dat kleine mijnwerkers failliet gaan, wat op zijn beurt zou kunnen leiden tot een centralisatie van het hele netwerk door enorme mijnbouwbedrijven.

Een Segregated Witness- oplossing hield in dat een deel van de informatie werd opgeslagen in afzonderlijke bestanden buiten de Blockchain. Ontwikkelaars beweerden dat het veel opslagruimte zou vrijmaken, de blokken in meer transacties passen en de bevestigingstijd aanzienlijk zal afnemen. Maar veel mensen dachten dat het gewoon een ingewikkelder tijdelijke noodoplossing was in vergelijking met de Bitcoin Unlimited-aanpak.

Als resultaat werd een compromisprotocol ontwikkeld, SegWit2x genaamd. Het lanceren van dit protocol betekende het opslaan van een deel van de informatie buiten de Blockchain en het verhogen van de limiet voor de blokgrootte tot twee MB. Het protocol werd geïmplementeerd op 1 augustus 2017, nadat 95 procent van de mijnwerkers voor het voorstel had gestemd. Het netwerk zag echter niet de onmiddellijke verhoging van de limiet voor de blokgrootte. Voor veel mensen betekende dit dat ze een probleem moesten uitstellen in plaats van oplossen.

Bovendien leek deze beslissing tegemoet te komen aan degenen die Bitcoin behandelen als een investeringsmogelijkheid en niet als een betalingssysteem waarvoor het is gemaakt.

Vervolgens werd tijdens de Future of Bitcoin-conferentie in Arnhem, Nederland, de eerste implementatie van het Bitcoin Cash-protocol genaamd Bitcoin ABC aangekondigd door Amaury Séchet, een voormalig ingenieur bij Facebook.

Séchet en zijn team van ontwikkelaars besloten het SegWit2x-protocol op te geven en de limiet voor de blokgrootte te verhogen tot acht MB. Omdat dergelijke drastische veranderingen hun creatie vereisten om te splitsen van het oorspronkelijke Bitcoin-netwerk, werd aangekondigd dat er op 1 augustus 2017 een harde vork zal plaatsvinden.

Voor degenen die het niet weten, is een harde vork de enige momenteel bekende methode voor ontwikkelaars om Bitcoin-software bij te werken. Ontwikkelaars splitsen het netwerk en creëren in wezen een nieuwe Blockchain met gewijzigde regels. De originele en de gevorkte versie van de cryptocurrency hebben identieke Blockchains helemaal tot aan het blok toen de splitsing plaatsvond. Van daaruit bestaan ​​de twee netwerken onafhankelijk.

Nadat de splitsing plaatsvond, ontving iedereen die Bitcoins voor de harde vork had, hetzelfde aantal Bitcoin Cash-tokens.

De nieuwe cryptocurrency werd snel door beleggers aangenomen, aangezien aan het einde van de eerste dag van zijn bestaan ​​Bitcoin Cash de derde cryptocurrency werd achter Bitcoin en Ethereum in termen van marktkapitalisatie.

Bitcoin Cash goedkoper in gebruik dan Bitcoin Core?

Kortom: ja. De steeds hogere kosten voor Bitcoin-transacties waren een van de belangrijkste redenen voor het ontstaan ​​van Bitcoin Cash. Een zeer praktische test , uitgevoerd in december 2017, toonde aan dat een Bitcoin Cash-transactie 99,56 procent goedkoper was dan de vergelijkbare transactie op het oorspronkelijke Bitcoin-netwerk.

In een cryptocurrency-wereld is een harde vork altijd een behoorlijk verontrustende gebeurtenis. Veel mensen zijn van mening dat het indruist tegen het principe van de onveranderlijkheid van Blockchain en in tegenspraak is met het ‘code is law’-principe.

Als het gaat om deze specifieke harde vork, zijn veel critici bezorgd dat de computerkracht die nodig is om grotere blokken te verwerken, kleinere mijnwerkers zal prijzen, wat ertoe kan leiden dat de beslissingsmacht wordt geconcentreerd in de handen van grote bedrijven die meer kunnen betalen en betere uitrusting.

Ten slotte, aangezien iedereen die Bitcoins in handen had voor de splitsing een gelijk aantal Bitcoin Cash-tokens ontving, uitten sommige mensen hun bezorgdheid dat de splitsing niets anders was dan een geldscheppende regeling. In feite creëerde de harde vork een situatie die vergelijkbaar was met een probleem met dubbele uitgaven, omdat het het uitvoeren van twee transacties vanuit één portemonnee met dezelfde set sleutels mogelijk maakte.

Wie is Roger Ver?

Roger Ver is een prominente investeerder en een vroege Bitcoin-gebruiker. Hij investeerde meer dan een miljoen dollar in verschillende opkomende Bitcoin-startups, waaronder Ripple, Z.Cash, Blockchain.com, Bitpay, Purse.io en Kraken. Hij is ook een CEO van Bitcoin.com en een van de vijf makers van de Bitcoin Foundation, waaraan hij ook meer dan $ 1 miljoen aan Bitcoin heeft geschonken. Ver ziet Bitcoin als een middel om economische vrijheid te bereiken. In de cryptocurrency-gemeenschap staat hij ook bekend als Bitcoin Jesus.

Tegenwoordig pleit Roger Ver echter voor Bitcoin Cash. In een recent interview met Cointelegraph beschreef Ver Bitcoin Cash als ‘de echte Bitcoin’, bewerend dat het in de nabije toekomst de grotere marktkapitalisatie, handelsvolume en gebruikersbasis zal hebben. Hij heeft ook geciteerd dat hij het grootste deel van zijn cryptocurrency-fondsen in Bitcoin Cash houdt, wat misschien wel de grootste indicator is van zijn vertrouwen in het activum.

Moet ik investeren in Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash bestaat nog niet zo lang, maar heeft zichzelf al bewezen als een extreem sterke cryptocurrency. Op het moment van schrijven is het ‘s werelds vierde cryptocurrency in termen van marktkapitalisatie, achter de standvastige Bitcoin, Ethereum en Ripple. Het is ook ‘s werelds op één na meest gewaardeerde cryptocurrency van $ 1.623 voor één BCH vanaf 22 januari 2018.

Voor veel mensen werd Bitcoin Cash een antwoord op alles wat er mis was met de originele Bitcoin, en het kreeg elke dag nieuwe volgers.

Over het algemeen brengt elke investering en handelsbeweging risico’s met zich mee, u moet uw eigen onderzoek uitvoeren bij het nemen van een beslissing.

Is de prijs van Bitcoin Cash afhankelijk van de prijs van Bitcoin?

Bitcoin Cash is een volledig onafhankelijke cryptocurrency, dus de prijs is niet afhankelijk van die van de originele Bitcoin. Het is echter belangrijk op te merken dat Bitcoin nog steeds ‘s werelds dominante cryptocurrency is, dus als het omhoog of omlaag gaat, zal de absolute meerderheid van andere cryptocurrencies waarschijnlijk zijn trend volgen.

Waar kan ik Bitcoin Cash kopen?

Aangezien Bitcoin Cash een relatief nieuwe cryptocurrency is, ondersteunt nog niet elke grote beurs het tot nu toe. Hieronder vindt u een tabel met uitwisselingen die wereldwijd actief zijn, waar u BCH kunt ruilen voor een fiat-valuta of een andere cryptocurrency.

Hoe kan ik Bitcoin Cash gebruiken?

Veel cryptocurrency-uitwisselingen hebben nu stappen ondernomen om Bitcoin Cash te integreren, zodat u de cryptocurrency nu kunt verzenden, ontvangen, kopen en verkopen.

Het is heel goed mogelijk dat handelaren dit voorbeeld zullen volgen naarmate Bitcoin Cash blijft groeien. Vanaf nu wordt Bitcoin Cash echter niet geaccepteerd door de absolute meerderheid van leveranciers, zelfs degenen die de originele Bitcoin accepteren .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *