Auto

Vier tuning-softwareprogramma’s om op uw auto te gebruiken

Auto-tuning kan worden beschouwd als een kunst die meer is dan een wetenschap. De wetenschap ervan is meer over materialen en onderdelen en weten waar ze goedkoop en gemakkelijk te krijgen. Tuning echter is de creatieve wijziging van een auto om het te optimaliseren om beter te voldoen aan een andere reeks persoonlijke prestatiesbehoeften.

 

Auto-tuning wordt vaak geassocieerd met autoracen, maar de meeste afgestemde voertuigen concurreren niet in elk type concurrerende racen. Tuning wordt meestal uitgevoerd om de macht en efficiëntie van een auto te verbeteren, maar soms wordt het gebruikt om een voertuig beter te laten presteren onder de beperkingen van terrein en rijgewoonten. Een goed voorbeeld is het aanpassen van de suspensie van een auto. Een spoel is verwijderd die waarschijnlijk slepen aan het voertuig toevoegt door de veerprijs te verminderen en het te laden en te vervangen door een dikkere die meer gewicht kan worden ondersteund. Dit zorgt voor een grotere ophangingsbeweging zonder stress aan de motor of as toe te voegen.

 

Een ander voorbeeld is ECU-tuning of tuning van de motorregeling. Een ECU is een computerchip gevonden in de motorbesturingseenheid. Het regelt de hoeveelheid gas die aan de motor wordt toegevoerd, het aantal cilinders, ontstekingstiming, uitlaatemissieniveau, enz. Door dit kleine apparaat te dalen, kunt u het vermogen, de snelheid, het koppel, de pk van uw voertuig aanzienlijk verhogen. Om dit te doen, moet u de motor verwijderen en alle brandstof uit de verbrandingskamers laten leeglopen, de lucht uit het systeem wissen en alles terugvoeren. Dan moet je in kaart brengen waar je het wilt plaatsen, zodat de ECU weet waar te gaan.

 

Om dit te doen, moet u een softwareprogramma kopen dat u zal vertellen waar u uw aandacht kunt geven en u zult vertellen welke brandstofcombinatie te gebruiken om het best mogelijke resultaat te krijgen. Deze programma’s zijn beschikbaar voor de meeste voertuigen, maar ze zijn vooral populair bij Dodge, Chevrolet en GMC-voertuigen. De meeste van de toppelfabrikanten maken ze, maar er zijn niet zoveel beschikbaar voor oudere voertuigen. Dus, als de jouwe niet komt met een ingebouwde u, moet u ook een afzonderlijk kopen of er een vinden die met uw voertuig werkt.

 

Een ander voorbeeld is Viezu K-Suite. Dit merk voor auto-afstemmende software is verkrijgbaar in zowel een handmatige als automatische versie. De Auto-versie is veel goedkoper dan de handleiding. Maar beide versie is bewezen effectief te zijn voor de meeste consumenten. Het werkt heel goed op Europese stijlvoertuigen vanwege hun transmissies en motoren. Ze zijn ook goed voor Aziatische en andere stijlen van voertuigmotoren en transmissies vanwege hun korte lengte en lichtgewicht.

 

Als je op zoek bent naar een goedkope manier om je voertuigen af te stemmen, zou ik aanraden het geld uit te geven om een inname te kopen, of een goedkopere versie van een inname te kopen. Het belangrijkste verschil in de inname is hoeveel pksporen aan uw voertuig wordt toegevoegd. Het is het beste om een inname te kopen die een identieke hoeveelheid paardenkracht toevoegt als uw auto-motor. Op die manier kunt u er zeker van zijn dat u de juiste afstemming krijgt zonder wijzigingen aan uw motoren te geven.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance